Το μέλλον ανήκει στο Πολυνείκη Καλαμάρα του Εθνικού Κοζάνης




Ρεπορτάζ: Θανάσης Τέγος 

Τις βάσεις για το μέλλον έβαλε η Ελληνική Πυγμαχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων που διεξήχθη στο Ερεβάν της Αρμενίας από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2012. Στους αγώνες έλαβαν μέρος 327 αθλητές από 68 χώρες.
  Η Ελληνική αποστολή ήταν παρούσα με τρεις πυγμάχους τον Πολυνείκη Καλαμάρα (75 κ.) του Εθνικού Κοζάνης, τον Αλέξανδρο Τσανικίδη (64 κ.) του Αλεξ. Αχαρνών, τον Φώτη Αράπογλου (91κ), του Βλαντιμιρ Θεσσαλονίκης, αλλά και τον "δάσκαλο" βεβαίως και προπόνητη της Εθνικής Ελλαδος και Εθνικού Κοζάνης Σταύρο Καλαμάρα.  
Ο νεαρός πυγμάχος του Εθνικού κατέλαβε την 5η θέση. Στον πρώτο γύρο πέρασε «μπάι», στη συνέχεια επικράτησε του Ελβετού Όρφια με 20-11 στα σημεία και στους «16» ξεπέρασε την αντίσταση του Αρμένιου Αρουάν με 15-14 σε ένα κατάμεστο στάδιο. Ο Πολυνείκης Καλαμάρας έκανε εκπληκτική πορεία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας της Αρμενίας, αφού έφτασε με το «σπαθί» του μέχρι τους «8». Στον 4ο γύρο αποκλείστηκε από τον Ρώσο Μαμγόμεντ με 12-8. Ο αθλητής από την Κοζάνη τόνισε, «Είχα κάνει πολύ σκληρή προετοιμασία γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ήμουνα έτοιμος και ήθελα πολύ να πάρω μια διάκριση πόσο μάλλον ένα μετάλλιο που μου το άρπαξαν μέσα από τα χέρια». Σε ότι αφορά τον επόμενο στόχο του είπε πως: «Είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει τον Αυγούστο και θα προσπαθήσω για το καλύτερο να κάνω μια καλή εμφάνιση». Το «μυστικό» του είναι όπως δήλωσε «πάνω από όλα είναι η αυτοπεποίθηση του κάθε αθλητή και το ότι πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου γιατί και οι άλλοι έχουν δύο χέρια όπως και εμείς, αρκεί όταν μπεις μέσα στο ρινγκ να έχεις νοοτροπία νικητή και να το πιστεύει».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια